Kunstwerken 2022

Ton nieuwenhuis & martin ciesluk

Samen

Met het project Samen worden persoonlijke aandacht, liefde en verbinding gevisualiseerd in een tijd waarin er steeds meer afstand ontstaat tussen individuen. Bij de vijver in het Prins Bernard Plantsoen is het samenkomen van individuen dé manier om een mooi schouwspel van licht te kunnen bewonderen.

stichting verrev, trimotion & metropool

control x tiktoy

Het Industrieplein werd omgetoverd tot één groot schouwspel. Hier kwam de identiteit van dit bijzondere gebied in ontwikkeling tot uiting in een schouwspel van graffitikunst, vaardigheid en projectie.

stichting verrev & trimotion

Street Art Gallery x CYCLE

Maak een bijzondere, interactieve reis door het (industriële) verleden van Hengelo. Op het Burg. Jansenplein stonden een zestal containers met graffiti die het decor vormden voor deze reis. In twee van de containers werden animaties en video’s geprojecteerd, maar dat ging niet vanzelf. De bezoeker werd uitgedaagd tot interactie: het verhaal van Hengelo was namelijk pas zichtbaar als men op een stilstaande fiets in beweging kwam.

peter vink

schelling

De Amsterdamse kunstenaar Peter Vink (bekend van het prachtige lichtkunstwerk in de nieuwe stadhuishal) had speciaal voor LICHT een kunstwerk gemaakt.

In zijn kunstwerk kon hij oneindige composities maken van licht die refereerden naar de wederopbouw architectuur die Hengelo rijk is. Het kunstwerk was een dynamiek gebouw op zichzelf. Tevens was het een link naar de pilaren in de stationshal, waarnaar het kunstwerk ook vernoemd is: de architect van het station heet Hermanus Gerardus Jacob Schelling. 

martin ciesluk

tunnel vision

Altijd al het stralende middelpunt willen zijn? Omringt door licht liep je dwars door het grafische lijnenspel naar je volgende bestemming. Deze tunnel van bijna 8 meter bracht licht in de duisternis.

martin ciesluk

colourful

Het Schouwburgplein werd omgetoverd tot één grote massa van kleuren. Dansend over alles wat het raakt, enkel een schaduw achterlatend. Laat de kleuren op je projecteren en word onderdeel van deze zee aan kleur.